Editie 5 Brunsham Magazine

Neet te geleuve, sjpeciaal vuur uch!

Editie 5 van het populaire Brunsham Magazine ligt klaar!

Verhalen, foto’s, herinneringen aan Brunssum, aan vroeger

Ondanks die vervelende corona-beperkingen is de heemkundevereniging “MijnBrunssum” er toch weer in geslaagd een schitterende editie aan de reeks Brunsham Magazine toe te voegen. Het is jammer dat de vereniging, vanwege de coronamaatregelen, haar activiteiten heeft moeten staken. Ontzettend jammer, maar het Magazine heeft toch het “levenslicht” gezien. Een gevarieerd boekwerkje dat zeker de moeite waard is om te verwerven.

2021-11 voorblad M5 In deze editie ontvouwt oud-Brunssumer Ton Velraeds zijn visie over de mogelijke ligging van de Romeinse weg Via Traiana.

En wat te denken van de historie van de Brunssumse schutterijen. Ja u leest het goed schutterijen. Door de eeuwen heen een roemruchte historie. Het mag duidelijk zijn dat een volledige beschrijving ettelijke magazines zou kunnen vullen, maar een aantal opvallende wetenswaardigheden worden toch onthuld.

Voorts wordt nog aandacht besteed aan een aantal andere boeiende onderwerpen en ook onze moedertaal het “Broenssems plat” wordt niet vergeten, evenals de kerstgedachte..

Het Magazine is voor slechts € 6,50 verkrijgbaar bij Sigarenspeciaalzaak Hermans, Rumpenerstraat 5, 6443 CA Brunssum. Zo lang de vereniging geen activiteiten kan ontplooien kunt u ook een exemplaar bestellen via info@MijnBrunssum.nl . Op het moment dat de vereniging weer haar activiteiten kan ontplooien is het Magazine op onze locaties verkrijgbaar.

Naast Magazine nummer 5 zijn ook de nummers 2 – 3 en 4 nog verkrijgbaar.

Misschien wel het mooiste kerstcadeau!